Antisemitismen mycket liten

Antisemitismen i Sverige är mycket liten, faktum är att Sverige hör till de länder i världen där antisemitismen är minst. Det är vad en undersökning av antisemitism i Europa visar. Andra undersökningar från bland annat Forum för Levande Historia har visat att de som är minst antisemitiska i Sverige är människor med vänsteråsikter och de som är mest antisemitiska är människor med högeråsikter.

Därför är det ytterst märkligt när Lars Dencik i SVD säger att det som all måste vara uppmärksamma på är vänsterextremisters och islamisters våld. Dels är det ovanligt med vänstervåld överhuvudtaget. Lika ovanligt är det med islamistiskt våld så länge vi befinner oss i Sverige. Det politiska våld som förekommer i Sverige är i nästan all falla högerextremt vilket vi såg tydliga tecken på i Stockholm i fredags och lördags. Det är också bland högerfolk som antisemitismen finns. Våld från vänstern mot judar har aldrig förekommit i Sverige.  Int förr och inte nuförtiden. Dencik är uppenbarligen förvirrad och pratar skit.

Daniel Jonas, som iofs är en trevlig karl, har också fel om rekryteringen till islamister .D et allmänt spridda påståendet om den stora rekryteringen i Göteborg till islamister saknar helt enkelt belägg. Det är ett påstående som upprepats många gånger och därför fått en status av sanning. Men någon statistik som kan bevisa detta påstående finns inte.  I verkligheten är Sverige ett av de länder i Europa där minst antal personer rekryteras till islamistiska grupperingar. Det är vad existerande statistik säger.

En viss ökning av antisemitismen finns dock i Sverige liksom i andra mer antisemitiska länder. Antisemitismen har bland annat ökat genom invandring från länder i Mellanöstern där antisemitism är mycket vanligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements