Färre gatubarn än förväntat – media försöker skapa konflikter

Göteborgs stad har låtit undersöka hur många gatubarn det finns i Göteborg. Det visar sig att de hysteriska larmrapporter vi delgivits i media och från poliser inte har med verkligheten att göra. Det finns inga 200 gatubarn som media ropat ut att det finns. Det finns inte 100-tals som polisen hävdar.

Kartläggningen har hittat 9 gatubarn i Nordstan men uppger ändå att de sedan september mött cirka 40 gatubarn i Göteborg. Det är möjligt att det är fler än nio och när det var väldigt kallt nyligen så var väl de flesta i Nordstan men nu är där färre och därför hittar inte myndigheterna alla. Men faktum är att det för närvarande verkar röra sig om cirka 10 barn och att de andra kanske inte längre är här. Det är inte ås kul i Göteborg på vintern.

Problemet med gatubarn har överdrivits av media som är konfliktdriven och gärna vill visa upp motsättningar och problem som kan skapa motsättningar. På samma sätt kan vi utgå från att det är med rapporteringen från medias sida om tillfälliga flyktingboenden. Protesterna som egentligen är ganska små uppmärksammas på ett helt hysteriskt och helt onödigt sätt. allt för att skapa och driva på konflikter som media tycker sig ana.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements