Åtal för Sisjömordet

Internationella åklagarkammaren i Göteborg har väckt åtal vid Göteborgs tingsrätt avseende människorov (kidnappning) på Stora Åvägen och mord vid Sisjöns badplats i Askim den 27 augusti 2015.

I målet sitter tre personer frihetsberövade. En man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord samt människorov, en man häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord samt människorov och en kvinna häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov och medhjälp till grov misshandel. Målet har kopplingar till miljön kring Hells Angels MC och deras supporterorganisation Red & White Crew:

De båda männen som ställs inför rätta har anknytning till HA West Rock City, en av tre avdelningar i Storgöteborg.

Klubben har sin lokal bara ett par hundra meter från platsen där Anton rövades bort. I närområdet ligger även butiken där mordvapnet införskaffades.

Den mordåtalade 48-åringen är officiellt sett inte medlem i Hells Angels.

Han har emellertid lång en historia av kriminalitet, där bytet till vissa delar tilldelats individer inom organisationen.

Den yngre mannen tillhör supportgruppen Red & White Crew.

Huvudförhandling i målet kommer att påbörjas den 24 februari 2016 och förväntas pågå i 10 dagar. Rättegången kommer omfatta ytterligare två personer som är frihetsberövade och även avse åtal för grovt narkotikabrott, narkotikabrott, misshandel, olaga hot, försök till utpressning m.m.

Orsaken till mordet i Sisjön tycks vara en mindre skuld, 500 kronor, och dessutom tycks det finnas ett inslag av svartsjuka. En del omständigheter i fallet tyder på att målet inte var att mörda utan bara att misshandla. Men med kniv eller knivar i händerna på arga personer blir det lätt mord.

Polisen kunde gripa de misstänkta männen ganska snabbt då de glömt kvar kvitton i den bil som användes för att transportera den kidnappade. Bilen hittades snabbt och var inte uppeldad. Förutom kvitton fanns också vapen som använts i samband med mordet samt dna-bevis i bilen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements