Även i Tuve är folk positiva till flyktingboenden

Jag har tidigare skrivit om Burås i södra Göteborg. En stadsdel klart positiv till de tillfälliga flyktingboenden som behövs för att ta emot den stor våg av krigsflyktingar som kom förra året. Burås är inte den enda stadsdelen där positiva reaktioner överväger. så är det också i Tuve på Hisingen, en miljonprogramsförort med blandad bebyggelse med allt från villor till hyresrätter.

På informationsmötet i Tuve var det överväldigande positiva miner. Förstås också lite oro, men det är naturligt. Orolig kan en vara även om en är i grunden positiva till att hjälpa sina medmänniskor.

I Tuve har det precis som i Burås/Fredriksdal/Krokslätt/Johanneberg bildats en facebookgrupp för att diskutera hur flyktingarna kan tas emot på ett positivt sätt. En grupp för att välkomna dem och säga nej till rasism. Tillsammans i Tuve.

Det är märkligt att det bara är de mest välmående, de mest privilegierade, de i de rika stadsdelarna i västra Göteborg som klagar. Det handlar om människor som har råd med vad de vill, som har jättevillor, som har inflytande och makt. De borde faktiskt skämmas för att de klagar. GP borde också skämmas som underblåser de privilegierades protester. När GP målar ut de rikas protester som nåt allmänt, som något som representerar folkmajoriteten så gör de hela samhället en otjänst. De underblåser rasism, förstärker motsättningar och försöker tjäna pengar på atts kapa konflikt. GP borde också skämmas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements