Värdetransportrånet Arlanda 2006

Del 8 av 25 i serien Kända svenska rån

En värdetransportbil stoppades på Arlandaleden strax före midnatt den 17 juli 2006 av maskerade män som sköt med automatvapen. Under vapenhot tvingade de väktarna att fly från transporten som började brinna. Rånarna sprängde bilen och fick med sig cirka 16 miljoner kronor. Utländska sedlar för motsvarande 19 milj kr spreds runt platsen i samband med rånet.

Totalt fanns 35 miljoner i bilen så rånarna kom bara undan med en mindre del av pengarna. Rånarna satt också flera bilar i brand under natten för att avleda uppmärksamheten och försvåra för polisen.

Mycket lite finns skrivet om detta rån så jag antar att det är olöst. Det är ett av väldigt många rån mot värdetransporter till och från Arlanda under 2000-talet. Det mest uppmärksammade rånet skedde år 2002 då rånarna kom undan med cirka 44 miljoner kronor. I april 2000 var det ett rån som gav 36 miljoner, i månadsskiftet augusti-september 2007 skedde ytterligare ett rån där summan som rånarna kom öve verkar vara okänd.

Sannolikheten av att det funnits en insider inblandad i den lång raden av rån mot värdetransporter till och från Arlanda under 2000-talet tycker jag verkar vara rätt stor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Grodmansrånet 1965Gotabanksrånet 1990 – det största rånet >>
Advertisements