Vid avslag på asylansökan stannar en del kvar

Det är ganska självklart att många som får avslag på asylansökan stannar kvar i det land där de befinner sig och sökt asyl. Det finns ingen människa med sina sinnen i behåll och klara tankar som vill återvända till länder med krig som exempelvis Syrien och Afghanistan. Att människor därifrån frivilligt skulle lämna det land där de sökt skydd är helt enkelt orimligt.

Enligt Migrationsverket kan det handla om ungefär 46 000 människor som inte frivilligt kommer att låt sig avvisas till krig och förstörelse. Men de flest av dessa kommer inte att välja ett liv som papperslösa i Sverige. De kommer att åka till ett annat land för att försöka få asyl där. Det är nämligen det vanliga när folk avviker och inte accepterar avvisningsbeslut från Migrationsverket och olika Migrationsdomstolar.

Det finns alltså mycket liten risk för att vi i Sverige snabbt skulle få 46 000 nya papperslösa som lever på samhällets marginaler, arbetar svart och lever i lönndom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements