Vilseledande miljöorganisation och faktaresistent miljöpartist

Greenpeace kör just nu en kampanj mot bottentrålning i Arktis. De uppger att kampanjen riktar sig mot bottentrålning på områden som nyligen befriats från istäcke. Men alla exempel i kampanjen handlar om fisken som bedrivits under lång tid, vissa fall i mer än 30 år. Dessa fisken har ingenting med vikande istäcke att göra. Kampanjen bygger alltså på att vilseleda med felaktig information, kräva saker från fisken som inte berör det Greenpeace säger sig kritisera osv. Kampanjen bygger helt enkelt på felaktiga fakta, felaktiga premisser, verkar vilseledande och blir därmed som helhet lögnaktig. Tyvärr har en del andra debattörer och medier inte insett detta. Resonemangen och kraven från Greenpeace avvisas också av norska fiskare, myndigheter och MSC.

Anders Englesson, miljöpartist i Karlshamn och tidigare medlem i det stalinistiska partiet som idag går under namnet Kommunistiska Partiet men tidigare hette KPML (r) hittade friskt på om fisket i tidningen ETC. Efter kritik från mig i ett svar fick han fritt fortsätta med osanningar i ytterligare ett inlägg utan att jag fått möjlighet till ett svar igen. Problemet är dels att Anders Englesson bara vidhåller felaktiga uppgifter och låtsas som om han inte motsägs av fakta. Han är vad som idag brukar kallas faktaresistent, något han förstås tränade på och fulländade under tiden i KPML(r). För att kunna vara med i en stalinistisk organisation var och är nämligen faktaresistens nödvändigt. Eftersom jag inte fått in ett svar i ETC på hans senaste inlägg kan ni istället läsa de två svar jag skrivit på min fiskeblogg Njord:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements