19-åring friad för granatattack mot polis i Tumba

Den 19-årige man som misstänktes för att i augusti förra året ha kastat en handgranat mot en polisbuss i Storvreten i Tumba har blivit frikänd i Södertörns tingsrätt. Men bara för granatattacken vilken rubricerats som mordförsök på de fyra poliser som fanns i bussen. Han dömdes dock till 3 år och två månaders fängelse för grovt rån och vapenbrott. Detta rån begicks den 11 oktober i Visättra och i samband med rånet avlossades ett skott.

Frikännandet för granatattacken sker för att polisen helt och hållet saknar bevis för att 19-åringen kastat granaten. Att han någon gång hållit i granaten är dock klarlagt för hans fingeravtryck finns på den. 19-åringen hävdar han han hållit i granaten i ett helt annat sammanhang. Det finns inget annat som kopplar 19-åringen till granaten eller granatattacken mot polisen. Den frikännande domen för granatattacken verkar rimlig.

Kammaråklagare Stefan Creutz kommer sannolikt att överklaga den frikännande domen vad det gäller granatattacken.

– Att kasta en handgranat mot polisen är en mycket allvarlig attack inte bara mot individerna som befann sig i fordonet utan mot rättsväsendet och samhället i stort, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare i ett pressmeddelande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements