Guldhedslägenhet centrum för stöldliga

Fredag i förra veckan gjorde polisen ett stort beslag av tjuvgods i en lägenhet på Dr. Saléns gata i Guldheden i centrala Göteborg. Guldheden är stadsdelen mitt i stan, men ändå i södra Göteborg, som är byggd som en förort. En medelklasstadsdel bland flera i södra Göteborg.

Vid halvelvatiden på fredagskvällen larmades polisen till en lägenhet Guldheden av en väktare som lagt märke till en uppbruten dörr. När polisen kom in till lägenheten fann deen mängd stöldgods, fler än tusen föremål, och fem unga män. Stöldgodset omfattade ID-handlingar, kontokort, kläder och ett hundratal mobiltelefoner. Sannolikt härrör det från fickstölder och inbrott. Den fem unga männen greps på platsen och anhölls senare. Ingen av dem var skriven i lägenheten men de hade troligen bott där ett tag.

Det 5 unga männen kommer att begäras häktade som misstänkta för grovt häleri. Det brottet går sannolikt att bevisa, men det är troligen svårare att bevisa att de deltagit i stölderna, inbrotten och rånen som föremålen kommer från. I lägenheten var föremålen sorterade efter vilken typ av föremål det var. Enligt förundersökningsledaren Linda Wiking som uttalat sig i GP verkade det hela mycket välorganiserat:

– Någon slags organiserad verksamhet har helt klart pågått där, säger hon till GP.

På grund av den stora mängden stöldgods kan det dröja ett bra tag innan det går att fastställa det totala värdet på det gods som beslagtagits.

– Det handlar om fler än tusen beslagspunkter. Det är så mycket gods att det kommer ta lång tid att gå igenom allt, bland annat mängder av mobildelar, pass, körkort och andra olika kort.

En del av värdesakerna har kunnat spåras till tidigare bostadsinbrott, bland annat i Göteborg.

Mycket tyder väl på att det kan vara fler personer inblandade även om inga bevis för det finns ännu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements