Rasistisk nämndeman entledigas

Norrköpings tingsrätt har beslutat att med omedelbar verkan entlediga Karin Forell från uppdraget som nämndeman vid Norrköpings tingsrätt. Orsaken är Forells uttalanden om migranter som gör henne olämplig som nämndeman. Hon har bl.a. jämfört flyktingar med grisar. Karin Forell är medlem i det rasistiska partiet Sverigedemokraterna så det är inte speciellt förvånande att hon uttalat sig rasistiskt.

Lagmannen Lars-Gunnar Lundh träffade nämndemannen Karin Forell i ett enskilt möte den 16 mars för att få en förklaring till den uttalande hon gjort på sociala medier. Forell fick vid samma tillfälle möjlighet till betänketid för att ta ställning till fortsatt tjänstgöring vid domstolen. Forell önskade kvarstå som nämndeman vid tingsrätten.

Lagmannen Lars-Gunnar Lundh ansåg att Forells agerande har visat att hon är klart olämplig för uppdraget som nämndeman. På grund av detta menade han att det inte är möjligt för henna att kvarstå som nämndeman vid domstolen varför hon entledigades från sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements