Svårt skadad man funnen i skogsområde söder om Stockholm

Mannen hittades tidigt på fredagsmorgonen, vid tretiden på natten, i utkanterna av ett skogsparti vid Masmovägen i Vårby av personer som larmade polisen. Han var skjuten i huvudet och medvetslös när han hittades. Den unge mannen fördes till sjukhus och polisen har inlett en förundersökning. Det hela har karaktären av en avrättning i den undre världen. Den allvarligt skottskadade mannen är ännu inte identifierad. Brottet rubriceras som mordförsök.

Polisen vill inte utesluta ett samband mellan denna händelse och mordet i Bredäng igår kväll.  Något som verkar ytterst sannolikt. Att två skjutningar skulle inträffa förhållandevis nära varandra samma kväll och natt utan att hänga ihop förefaller konstigt. Speciellt som båda har karaktären av gangsteravrättningar och offren är i ungefär samma ålder.

Det som oftast orsakar den här typen av skjutningar är konkurrens om narkotikamarknader, att någon inblandad blivit förolämpad, bråk om byten efter rån eller att någon anses ha pratat med polisen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements