Mordbrand på arabisk privatskola i Malmö

Några personer tycks ha försökt att bränna ner Al-Salamah-skolan i Malmö. Branden tycks dock inte ha blivit så omfattande utan endast köket tycks ha drabbats. Försöket att bränna skolan upptäcktes av en polis som befann sig i närheten.

Förövarna flydde från platsen i bil och när några andra poliser agerade för att stoppa bilen så försökte de köra över en enskild polisen. Polisen sköt därför efter bilen som dock kom undan. De som befann sig i bilen är misstänkta för mordbrand och mordförsök. Det sistnämnda handlar om försöket att köra över den enskilde polisen.

I en del media uppges att skolan är en muslimsk skola. Det är vad jag förstår inte korrekt. Det är en arabisk friskola med både svensk- och arabiskspråkiga lärare.

Det som försökte bränna ner skolan trodde säkerligen att skolan är muslimsk då det ju sannolikt går många barn med muslimsk bakgrund på skolan. Rasister är ju tyvärr inte alltid de smartaste människorna på jorden så det är nog för mycket begärt att de ska kunna skilja på en muslimsk skola och en arabisk skola. Men journalister borde kunna göra och det är bedrövligt att många inte klarat av det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements