Återigen har en polisjakt lett till skadade människor

Polisen observerade en bil som framfördes på ett sätt som kunde betraktas som grov vårdslöshet i trafik. När polisen ville stanna bilen körde den istället iväg i hög fart. Polisen började jaga bilen med resultat att den jagade bilen strax därefter körde in i en bil med 4 personer i varav två barn. Det hela skedde i Hjulsta i norra Stockholm.

Vid krocken skadades samtliga 4 i den påkörda bilen samt föraren i den jagade bilen. Alla skadades lindrigt. I den jagade bilen fanns förutom föraren ytterligare två män. De lämnade bilen och sprang från platsen.

Det är naturligtvis inte okej att en bil inte stannar när polisen vill att den ska stanna, men samtidigt är det inte rimligt att omedelbart strata en höghastighetsbiljakt. I de flest fall är en biljakt inte värd riskerna. Det är oftast bättre att polisen släpper iväg bilisten och letar reda på bilen i ett senare skede. I många fall vet polisen vem de jagar och kan gripa personen vid annat tillfälle. I detta fall visste de förstås inte det, men det spelar faktiskt mindre roll. Biljakten verkar ändå onödig.

Just i detta fall visade det sig också att personerna i bilen hade planera på andra typer av brott enligt polisen. I bilen hittades saker som tyder på att de i bilen ägnat sig åt förberedelser för grov stöld. Föraren av det flyende fordonet greps efter olyckan och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Förundersökning av förberedelse för grov stöld har också påbörjats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements