Trakasserad moderatpolitiker död

Alexander Bengtsson

Alexander Bengtsson

Moderatpolitikern Alexander Bengtsson (inte att förväxla med Expo-anställde Alexander Bengtsson) hittades död i en utbrunnen bil i östgötska Ödeshög den 24 mars. Av det mesta att döma handlar det om självmord, men med tanke på alla hot, trakasserier som verkar ha riktats mot honom så ska detta inte tas för säkert som jag ser det.

En hel del tyder dock på att hoten kan ha gått honom på nerverna och skadats hans psykiska hälsa. Flera av de hot han anmält till polisen har utretts som misstänkta falsklarm. Om det handlar om falsklarm kan det säkerligen bero på att han varit så stressad av ständiga hot och trakasserier att han också tolkat andra saker som hot och trakasserier, saker som inte alls måste ha varit det. Att det finns några falsklarm kan inte heller tas som intäkt för att påstå att alla hot och trakasserier Bengtsson anmält och upplevt bara kan återfinnas i hans egen fantasi. Det troliga är att de allra flesta faktiskt är nog så verkliga.

Alexander Bengtsson meddelades misstankarna om falsklarm dagen innan han anses ha tagit sitt liv. Det är därför också möjligt att det som utlöste självmordet var polisens misstankar mot honom.

Även om Alexander Bengtsson tog sitt eget liv kan det ändå vara rasism, hot och trakasserier som drivit honom dit. Han kan ha blivit ytterligare ett av rasismens många offer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Officiellt är inte händelseförlopp, dödsorsak och identitet ännu fastställda.

Advertisements