Mehmet Kaplan, Israel och Grå Vargarna

Israel är ett land där vissa delar av befolkningen gynnas och har fördelar gentemot andra delar av befolkningen. Dessutom är det ett land som ockuperat andra människors landområden, stängt in andra människor i små muromgärdade eller bara kringrända och avstängda områden. Dessutom är det ett land som utan tvekan ägnar sig åt utomrättsliga avrättningar, förtryck av minoriteter, olaglig ockupation med mera. Det mesta av detta påminner om högerextremt förtryck, det kringrända områdena påminner om andra världskrigets ghetton där den gången judar stängdes in.

I Israels fall är det palestinier som stängs in och som diskrimineras. En jämförelse mellan den högerextrema nazismen på 1930-talet och det israeliska styret är verkligen inget märkligt. Det är vad Mehmet Kaplan gjort om jag förstått det rätt. Det är definitivt inte antisemitism. Att däremot jämföra Israels förtryck med utrotningslägren under andra världskriget är inte rimligt.

När det gäller Israel så har Kaplan vad jag kan förstå inte begått nåt som helst fel. För sitt agerande i förhållande till den fascistiska turkiska organisationen Grå Vargarna så förtjänar han däremot kritik. Kaplan föddes i Turkiet. Han vet och visste mycket väl vilka Grå Vargarna är och han kände med all sannolikhet till de två ledare från Grå Vargarna som var på festen som han också besökte. Att han stannade kvar på festen utan att kräva något av arrangörerna var och är helt orimligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements