Flata stockholmare förvånar – varför gör de inget åt rasister?

Soldiers of Odin visade sig i Göteborg. Vanligt folk blev rasande och jagade bort dem. Nu visar de sig inte längre. Deras verksamhet ligger på is. När nazister vill ha möten så måste de vara omringade av poliser för annars jagar göteborgarna bort dem. Ett fikabord ”bara för hemlösa svenskar” skulle inte vara möjligt i Göteborg. De skulle inte får vara kvar mer än 10 minuter utan en ring med poliser runtomkring. Folklig vrede löser nazist- och rasistproblem i Göteborg.

Stockholmares otroliga flathet när det gäller nazister är därför både förvånande och något provocerande för en göteborgare. Flera lördagar i rad har rasister bjudit på fika för ”hemlösa svenskar”. Fikabordet vaktas av nazister inklusive Soldiers of Odin. Hur kan det fortgå? Stockholmares flathet förvånar.

Det finns visserligen ett konkurrerande fikabord för alla, men det räcker inte. Rasister och nazister ska inte tillåtas ta plats på gatan. Vänstern borde demonstrera mot det. Exempelvis genom att stillsamt omringa fikabordet så ingen kan komma dit. Men det bästa vore kanske om vanliga stockholmare gjorde som vanliga göteborgare. Körde bort rasisterna. Men det är väl antagligen inte att vänta sig av flata och passiva stockholmare. Rent av flegmatiska kan en faktiskt tycka. Kom dock ihåg, flathet mot rasism och fascism lönar sig aldrig. Fråga Mehmet Kaplan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements