På tiden att vi får färjor inne från stan till öarna

Till sommaren ska det bli färjeturer från Stenpiren ända till Vrångö. Det är bra och på tiden. På samma sätt vore en direktförbindelse från Stenpiren till norra skärgården med slutstation på Rörö också rimligt. Lämpligtvis kan den linjen gå via Hjuvik, Kalvsund, Björkö, Hälsö och Knippla. När får vi den linjen är nu frågan?

Det saknas fortfarande också en möjlighet att åka från södra skärgården till norra skärgården. En förbindelse Donsö-Fiskebäck-Saltholmen-Hönö-Öckerö vore rimligt. Både för fiskets skull och för turismens skull. På Hönö passar angöring i Heden eller Pinan bäst. På Öckerö gamla färjeläget med möjlighet till byte till lellefärjan som går till Björkö, Kalvsund och Grötö. För att göra färjan till Brännö Husvik mer använd och användbar kunde den linjen också förlängas till Hönö. I det fallet till Hönö-Klåva.

Fast det är väl antagligen så att Öckerö kommun inte vill vara med. För den kommunen har begränsningar i synen på hur turismen på öarna kan förbättras och gynnas. En viss trångsynthet kan vi nog säga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements