Rasister vill demonstrera på Göteborgs gator

Då är det tid att fördöma rasism, att avslöja rasister och att uppmana till antirasism. Göteborgs-Posten väljer att göra tvärsom, att misstänkliggöra de som protesterar mot rasisterna och att uppmärksamma rasisterna samt tona ner deras rasism.

Rasister är inte välkomna i Göteborg. Det har vanliga göteborgare visat gång efter gång. Det kommer 50 rasister. Några tusen demonsterar mot rasismen och rasisterna. Så ser det ut varje gång. Nazisterna i Soldiers of Odin ville patrullera gatorna. De blev bortjagade av vanliga göteborgare som drabbades av vredesmod.

Göteborgs-Posten tar ställning mot folket i Göteborg. I praktiken tar de ställning för rasisterna. Det är bedrövligt, men helt i enlighet med tidningen linje under grundarens Harry Hjörnes tid.

Vanliga göteborgare tar däremot ställning mot rasism genom att vara positiva till flyktingmottagande och negativa till rasistdemonstrationer.

Demonstrera mot rasism och rasister. Gustaf Adolfs Torg, lördagen den 23:e april, klockan 12:00. Delta i Göteborgarnas demonstration, Folkets motdemonstration.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements