Kidnappning i Gävle slutade sannolikt med mord

En 23-åring, Ramin Sherzaj, bortfördes mot sin vilja den 4 april från Slottsparkeringen i centrala Gävle. Han tvingades in i en bil. I samband med det misstänkta brottet lämnade minst ett fordon Slottsparkeringen söderut i hög fart. Uppgifter i utredningen gör gällande att den bil som lämnat parkeringen kan har varit en grå eller silverfärgad Audi.

Natten till onsdagen den 6 april anträffades en utbrunnen Audi A3, grå till färgen, 21 km norr om Bergeforsen intill länsväg 331. Polisen misstänker att det kan vara den bli som Sherzaj tvingades in i.

Den 20 april hittades en död man i samhället Maj som ligger söder om Sundsvall. Polisen misstänker att den döde är kidnappningsoffret från Gävle men döde mannens identitet är ännu inte fastställd.

En kvinna och sex män är sedan tidigare häktade som misstänkta för människorov och medhjälp till människorov. En av dem har skyddade personuppgifter och flera av dem är dömda för mindre brott tidigare. De är huvudsakligen hemmahörande i Sundsvall och några av dem är ssläkt.

Kvinna, 23 år, Sundsvall

Mamma till 32-åringens barn. Häktad misstänkt för medhjälp till människorov.

Man, 32 år, Sundsvall

Pappa till 23-åriga kvinnans barn. Häktad misstänkt för människorov.

Man, 30 år, Sollefteå

Dömdes år 2011 till villkorlig dom och dagsböter för bidragsbrott. Han lurade till sig a-kassa, 23 000 inan fusket avslöjades, trots att han hade jobb. Greps på Öresundsbron den 13 april tillsammans med en person med skyddade personuppgifter.

Person med skyddade personuppgifter

Greps på Öresundsbron den 13 april tillsammans med 30-åringen.

Man, 20 år, Sundsvall

Dömd för stöld i november 2015. Stoppade varor för över 10 000 kronor i utrymmet för reservdäck på sin bil under ett besök på ett byggvaruhus. Bror till 21-åringen. Häktad misstänkt för medhjälp till människorov.

Man, 21 år, Sundsvall

Bror med en av 20-åringarna. Häktad misstänkt för medhjälp till människorov.

Man, 20 år, Sundsvall

Dömd i början av 2015 för olovlig körning efter att ha kört bil utan giltigt körkort. Häktad misstänkt för människorov.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements