Gängledare i Biskopsgården misstänkt för häleri

Vid halv fem-tiden natten mellan söndag och måndag forcerade tjuvar entrén till köpcentret Allum med hjälp av en bil och körde in i en telefonbutik där ett skåp bröts upp. Bilen visade sig senare vara anmäld som stulen.

Ett dygn senare greps och anhölls två personer, en 27-åring och en yngre man, misstänkta för grovt häleri. Den anhållne 27-åringen är en enligt uppgifter av förgrundsfigurerna i det kriminella gänget Vårvärdersligan i Södra Biskopsgården, Eddie Jobe. Vi tillslaget mot de två hittades en hel del elektronikvaror. Detta har lett till misstankarna om häleri. Polisen vill inte bekräfta om ärendet är kopplat till kuppen mot Allum i Partille, men det verkar ju sannolikt.

Han dömdes förra året till tio månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott. Sammanlagt handlade det om 780 000 kronor. 518 400 kronor som fanns i en skokartong överlämnades till en annan person på Centralen och vid ett annat tillfälle stoppades en bil som Jobe färdades i och då hittades 241 400 kronor i kontanter. Enligt domen från tingsrätten ansåg de att pengarna kom från narkotikahandel. Hela summan förverkades därför.

En annan person som betraktas som ledare i Vårvädersligan är Berat Kastrati. Han sitter sen en tid tillbaka i fängelse som fälld för förberedelse till mord. En tredje ledare var en av de män, Houssein Chit, som sköts ihjäl vid skjutningen på Vår Krog & Bar vid Vårväderstorget i mars 2015.

Den yngre mannen som också sitter häktad anhållen i häleriärendet hör till de personer som blev skadade vid skjutningen på Vår Korg & Bar.

På fredag väcks åtal för skjutningen på Vårväderstorget. Åtta personer med anknytning till Friskvädersnätverket, det kriminella nätverket i norra Biskopsgården, är misstänkta för brottet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Gängledare i Biskopsgården misstänkt för häleri”

Kommentarer inaktiverade.