Mord i Svalebo eller Kungsladugård

En man i 25-årsåldern hittades igår svårt skottskadad strax utanför en fastighet på Högsbogatan i Svalebo (brukar betraktas som en del av Kungsladugård och är det idag, men från början var det en del av Högsbo, gatan fortsätter in i Högsbotorp) av en vän. Ambulans körde mannen till sjukhus där han senare avled.

Den skadade mannen är i 25-årsåldern, oklart skadeläge. Tre män och en kvinna är anhållna för inblandning i brottet. De greps i närheten av platsen där manen hittades. En lägenhet i närheten av där mannen hittades har undersökts av polisen, vittnen rapporterade om bråk från lägenheten vid 6-tiden på morgonen.

Två av de misstänkta, två bröder, är tidigare medlemmar i Red & White Crew, en supportergrupp till Hells Angels. En av dem, enligt uppgift Christopher Sandblom, var en period också misstänkt för brott i samband med kidnappningen i Kobbegården och mordet i Sisjön. Detta mord bär dock alla kännetecken på ett klassiskt svenskt fyllemord i missbrukarkretsar. Bråk, mord, snabba gripanden. Skillnaden är att ett skjutvapen användes istället före en kniv.

Under natten till idag inträffade också en skottlossning vid Frölunda Torg. Det är väl inte sannolikt att den har koppling till mordet i Svalebo, men en vet aldrig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements