Götaverkens sista flytdocka bortbogserad

Götaverkens (eller som det hettte under de sista åren, Damen Shipyards) sista flytdocka har bogserats bort från Göteborg. Den är köpt av Dutch Marine och är på väg till ett varv i Dunkerque i Frankrike. Den lilla flytdockan har redan tidigare bogserats bort och återfinns idag i danska Thyborøn.

Götaverken när det var ett stort varv

Götaverken när det var ett stort varv.

Spåren av Götaverken försvinner ett efter ett och i Göteborg finns nu bara ett varv kvar, Gotenius varv. På Öckerö finns ytterligare ett varv, Ö-varvet, och i Bohuslän finns det några kvar, däribland Tjörnvarvet i Rönnäng, Djupviks varv, och Hälleviksstrands varv. Den en gång så stora och omfattande varvsnäringen är idag bara en liten mininäring. De kvarvarande varven är främst reparationsvarv för mindre tonnage.

Numera bygger göteborgare bilar istället för fartyg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Götaverkens sista flytdocka bortbogserad”

Kommentarer inaktiverade.