Storstöld i Kungälv och brand hos polisen

Natten till idag (onsdag) gjorde ett inbrott på företaget Cramo i Kungälv. Vid inbrottet stals sannolikt verktyg och maskiner för omkring 2 miljoner. Strax innan inbrottet fick vaktbolaget som ansvarar för bevakningen på Cramo däcken på ett par av deras bilar sönderskurna och dessutom krossades en ruta på en annan lokal för att dra vakterna dit.

Strax efter inbrott på Cramo iakttogs en mindre lastbil och en svart personbil i närheten av företagets lokaler. Den svarta bilen påträffades senare på Exportgatan i Backadalens industriområde där den kolliderat med en annan bil. Tre män lämnade efter olyckan bilen och avvek från platsen. En stund senare hittade polisen en lastbil som troligen är den som användes vid inbrottet i Kungälv. Den var lastad med vad som såg ut att vara stöldgods från Cramo.

Några timmar senare drabbades polisen av en anlagd brand i bilar vid lokaler i Tagene där de enligt uppgifter i GP förvarar beslagtaget stöldgods och beslagtagna fordon. Detta är en uppgift som polisen dock inte bekräftar. Polisen misstänker uppenbarligen att branden har samband med det, som det verkar, ganska misslyckade inbrottet mot Cramo. En stund efter branden greps två personer som misstänkta för att ha anlagt branden. De ska ha gripits i närheten av Bauhus i Bäckebols köpcentrum.

De gripna männen är tidigare dömda för stölder och bedrägeri. En av dem till dagsböter för grov stöld och häleri så sent som i februari i år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements