Gangsterskjutning på Vasagatan

Mitt på dan, mitt i Göteborg, skottlossning. Gängskjutning. Bilar sönderskjutna. En man i 40-årsåldern skjuten med flera skott. Han ska enligt media ha allvarliga skador. Enligt en del uppgifter ska det handla om att det handlar om en livvakt. En livvakt för Rade Kotur, den så kallade spelkungen. Han ska också ha befunnit sig i närheten enligt vissa uppgifter och har tidigare utsatts för mordförsök. Han bostad ska ligga i närheten.

Den fråga som då infinner sig är om det faktiskt handlar om ett mordförsök mot Rade Kotur. Det handlar i så fall inte om samma typ av gängrelaterat våld som skjutningen på Vår Krog & Bar. Morden på Vår Krog & Bar handlade om motsättningar mellan gatugäng om pengar och heder. Hämnd och pengar helt enkelt.

Om det handlar om ett mordförsök på Rade Kotur så handlar det om motsättningar på en högre nivå gängmässigt. Det handlar då också om en proffessionell mördare av samma typ som den som sköt ihjäl Xheladin Purava i samma del av Göteborg för några år sen.

Men polisen uppgifter verkar inte tyda på att det handlar om ett mordförsök på Kotur utan ett mordförsök på en person som är närstående till Rade Kotur. Även i det fallet handlar det dock troligen om en proffessionella mördare. Det är sannolikt ett mordförsök som aldrig kommer att lösas i likhet med mordet på Purava.

Polisens bedömning är att den man som skottskadades på Vasagatan sköts av en särskild anledning. Mannen har enligt polisen sedan tidigare kopplingar till konflikter mellan grupperingar i staden. En koppling till Rade Kotur innebär en koppling till en mängd olika motsättningar.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements