Gangstern, bilhandlaren och bankchefen

Bilcity Superbike i Mölndal AB ägs sannolikt av en man vid namn K*v*h F*rz*** då han är den ende styrelsemedlemmen. Riktigt säkert inte då ägare inte redovisas i bokslut för små privata företag. Offentligt är han och firman mest känd för att ha haft en dyrbar bil målad som en polisbil. Känd blev bilen då den lånades av Mehdi Seyyed, en högt uppsatt man inom Bandidos MC och tidigare president i deras Göteborgsavdelning. Givetvis stoppades Seyyed när han använde bilen, men polisen konstaterade att det vid tillfället inte var olagligt att köra omkring i en bil målad som en polisbil. Seyed och F*rz*** är enligt uppgift gamla vänner. F*rz*** har dock aldrig tillhört Bandidos.

Inte lika känt är att F*rz*** påståtts vara den person som stod bakom det omskrivna HVB-hemmet i Laholm med kopplingar till Bandidos MC. Kopplingen till Bandidos MC gick enligt uppgift via honom. Han ska enligt uppgifter i sammanhanget ha använt en yngre bror som bulvan. Han uppträdde dessutom som sin egen bror och skrev på handlingar i dennes namn. Detta betraktas som förfalskning och är alltså ett brott. Lokalen för HVB-hemmet köptes formellt av några helt andra personer än K*v*h F*rz***, men även i de affärerna uppträdde han själv som sin egen bror. Formellt har F*rz** inte haft något med HVB-hemmet att göra. De som köpte hemmet var P*rh*n Z*d*h och Frida Larsson. De ska ha drivit HVB-hemmet och fått lön. Förutom grovt bedrägeri och urkundsförfalskning misstänks de medverkande i bolaget som drev HVB-hemmet för brott mot ett antal paragrafer i socialtjänstlagen. Att påstå att en grovt kriminell drivit HVB-hemmet som media gjort framstår i sammanhanget som felaktigt.

K*v*h F*rz*** har tidigare dömts för flera brott. Under 1990-talet dömdes han för bland annat rån, misshandel och grovt bedrägeri. 2004 hjälpte han den kriminella organisationen Bandidos MC att etablera sig i Göteborg genom att upplåta en del av en hyreslokal. En tvist med fastighetsägaren ledde till att F*rz*** och en Bandidosanhängare åtalades för försök till utpressning. F*rz*** friades. 2009 dömdes han för ekonomiska brott.

2014 ordnade han en lönebidragsanställning åt Mehdi Seyyed. Det var under denna tid som Seyyed använde den polismålade bilen.

Det verkar också som om flera myndigheter inledde en granskning av F*rz***s olika företag efter avslöjandet om HVB-hemmet. Nu finns det misstankar om ekonomisk brottslighet också i det bilföretag han kan kopplas till då han sitter i dess styrelse. Misstankarna rör sig om grovt bedrägeri och grovt näringspenningstvättsbrott. I samma härva är också en toppchef i en mindre västsvensk sparbank misstänkt för grovt bedrägeri, medhjälp till grovt bedrägeri och grovt näringspenningstvättsbrott då han var extern firmatecknare i bilföretaget under en tid. Det finns egentligen bara två aktuella sparbanker att välja på, Sparbanken i Varberg AB och Sparbanken i Alingsås AB. Bankmannen förnekar brott. F*rz*** är vad jag förstår inte misstänkt för brott i samband med utredningarna kring hans företag.

Sannolikt handlar det om Sparbanken Alingsås AB då Bilcity Superbike i Möndal AB samarbetar med Pelaro Leasing AB. En av delägarna i Pelaro Leasing AB förekommer i styrelsen för Sparbanken Alingsås AB. Där finns alltså en koppling. Notera dock att det inte alls behöver betyda att den man som återfinns i båda styrelserna är den man som är misstänks för brott i samband med misstänkta brott i samband med Bilcity. Dessutom bör vi också beakta att bara för att någon är misstänkt för brott innebär det inte att någon är skyldig till brott eller ens att något brott har begåtts.

Men skulle det visa sig att brott begåtts så är hela denna härva en slags illustration av det jag skrev om tidigare, att det är viktigt för brottslingar att äga aktiebolag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements