Utseendefixerad Kerstin Weigl bryr sig tydligen bara om kvinnors utseende

Peter Eriksson och Isabella Lövin framträdde tillsammans med Stefan Löfven när denne presenterade sina nya ministrar. Peter Eriksson var okammad och med skäggstubb. Han såg rätt sunkig ut men ärligt sagt bryr jag mig inte.

En som bryr sig är Aftonbladets Kerstin Weigl. Men uppenbarligen bryr hon sig bara om kvinnors utseende för hon kommenterade bara Isabella Lövin. Som var betydligt prydligare än Peter Eriksson. Faktiskt bedrövligt, helt klart antifeministiskt och inte direkt något som känns seriöst.

Det är naturligtvis precis som Agnes Wold säger. Utseende är helt irrelevant i politiken. Oavsett om det handlar om kvinnor eller män.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Sebbe Persson

  ”Utseende är helt irrelevant i politiken. Oavsett om det handlar om kvinnor eller män.”

  Men det är väl det som finns att ta till när politiken som sådan är totalt ointressant. Det är ju inte så att socialdemokraterna och, eller om möjligt ännu mindre, miljöpartiet har något politiskt att komma med. ”Mainstream” och ”business as usal” är det enda dessa trötta och uppgivna partier förmår att prestera.

  • Men journalister behöver ju inte ställa upp på det. De kan ju istället skriva sanningen. Intet nytt på politikfronten.

   • Sebbe Persson

    Absolut men detta exempel – och andra – visar att dagens journalistik inte riktigt fungerar på det sättet. Antingen ”saftiga” – mer eller mindre underbyggda – mediadrev eller ointressanta trivialiteter, som man tror fångar intresse. Den verkliga vardagen verkar mycket svårare att fånga i journalistiken.

    • Det är svårt att skriva intressant om vardagen. Det är sant. desto viktigare med allmänbildade och duktiga journalister. Vilket väl är en bristvara idag.