Oövertänkt vattenspelsfiasko till stora kostnader vid Götaplatsen

Jag passerar regelbundet det nya vattenspelet på Götaplatsen. Har noterat att det lockar turister att fotografera och barn att leka. Det senare är dock ett stort problem. Vattenspelet ligger mitt i gatan med trafik runtom. Det handlar om en farlig lekplats.

Placeringen mitt i gatan visar med tydlighet att bygget av vattenspelet inte tänkts igenom ordentligt. Det ligger på ett ställe där det uppenbarligen inte borde ligga. Det är oövertänkt och ingen tycks riktigt veta vem som planerat och beslutat om åbäket. Bygget krävde dessutom att två splitter nya och supermoderna busshållplatser revs. De har byggt upp igen, men det har naturligtvis kostat en hel del att först bygga dem, sen riva dem och sen bygga dem igen.

Själv tycker jag att vattenspelet är ganska ointressant och dessutom kommer det ungefär halva året att vara än mer ointressant för då är det bara en tom betongplatta. Inget vattenspel. Det är helt klart ett enormt slöseri att lägga 30 miljoner på ett vattenspel som bara finns en del av året och som ligger på en farlig plats. Det gör Avenyn till en sämre gata, inte en bättre och det betyder inget för upplevelsen av den monumentala Götaplatsen. Vattenspelet är nämligen allt annat än monumentalt. Det passar inte in där det byggts.

Vattenspelet är ett fiasko. Ett oövertänkt, dyrt och farligt fiasko.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements