Flera anlagda bränder i Göteborg men ingen pyroman

Under natten och morgonen har ett flertal bränder anlagts på olika adresser i Göteborg. Bland annat på socialkontoret på Nymilsgatan i Flatås, vidare på Nickelmyntsgatan i Högsbohöjd, i en villa i Skintebo, en villa på Dalavägen i Grimmered eller Ekebäck, en lägenhet på Bronsåldersgatan i Tynnered och en lägenhet på Pontus Wiknersgatan i Johanneberg. Den sistnämnda lägenheten ska vara helt utbränd och tre personer ska ha skadats lindrigt, däribland en brandman.

De personer som bor på de olika adresserna har alla ett samband med varandra och sannolikt också med socialkontoret. Det hela handlar med all sannolikhet om hämndaktioner från någon som känner sig felhanterad på socialkontoret i Askim-Frölunda-Högsbo SDN och inte om någon pyroman. Polisen vet identiteten på en misstänkt och är noga med att påpeka att det handlar som social misär och inte om gängrelaterad brottslighet. Det brott han misstänks för är grov mordbrand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

PS. Det har visat sig att den misstänkte mannen inte var missnöjd med socialkontoreta utan missnöjd med Familjebostäder som tänkt vräka honom. De som drabbades av mannens anlagda bränder var anställda i Familjebostäder.

Advertisements