Microsoft köper LinkedIn

LinkedIn är en stor social webbsajt. Arbetsorienterad i motsats till facebook som är fritids- och nöjesorienterad, LinkedIn fungera som ett komplement till facebook. Ett seriöst alternativ där personer postar CV, andra erfarenheter och visar upp ett kontaktnät som har med jobb än familj eller fritid.

Microsoft vet vi alla vad det är för företag. Kontorsprogrammens ledande bolag och alla har vi använd Word. Ett bolag som på många internetrelaterade områden hamnat efter Apple, Google och facebook. Köpet är väl ett försök att komma ikapp de andra bolagen på nätet och Microsoft kommer sannlikt använda LinkedIn för att slussa människor till bolagets andra produkter.

Köpesumman är hela 26,3 miljarder dollar och det är ett överpris menar vissa bedömare:

Priset på 26,3 miljarder dollar ligger över det förväntade, om man jämför med exempelvis facebook. Det anser Kristoffer Lindström, analytiker på analysföretaget Redeye. Priset, som beräknas till 196 dollar per aktie, motsvarar enligt honom omkring 247 dollar per unik månatlig användare på Linkedin, som har omkring 400 miljoner registrerade användare varav runt 106 miljoner är aktiva.

– Det är bra betalt. I relation till Facebook som värderas till 200 dollar per aktiv användare tar Linkedin alltså högre betalt, säger Kristoffer Lindström till TT.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements