Enligt media i Storbritannien har britterna röstat för att lämna EU

Inte helt förvånande verkar det som om britterna röstat för att lämna EU. Nationalismen tågar igenom hela Europa för närvarande. Dessutom är EU odemokratiskt och ogenomskinligt. Det är inte att undra på att många är missnöjda med EU. En liten brasklapp dock. det finns inget färdigräknat resultat ännu, utan än så länga är det bara spekulationer.

Det är också intressant att jämföra svensk medias lugnt tillbakahållna kommentarer om att Storbritannien eventuellt lämnar EU med den hets som bedrevs mot Grekland och det grekiska folket när det diskuterades om det landet borde lämna EU eller euron.

Klart är väl att om det verkligen visar sig vara så att britterna röstade för att lämna EU så kommer det kravet att följas av fler krav på folkomröstningar. Danmark ligger säkert nära till hands för en folkomröstning. Det är ju det land som har mest undantag i förhållande till EU efter Storbritannien.

I Sverige har det redan kommit krav från Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt om att Sveriges förhållande till EU måste omförhandlas.

Som ett resultat av det förväntade resultatet av folkomröstningen i Storbritannien har börskurserna i världen rasat. Det verkar ju ärligt sagt något förhastat. Storbritannien lär ju inte lämna än på många år. Först blir det ju förhandlingar om villkoren för att lämna och om andra saker. Det lär gå många år innan det är klart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements