Stökigt i Biskopsgården

Något som polisen kallar för ett våldsamt upplopp ägde igår rum i Biskopsgården. Uppenbarligen var det lite oroligare och bråkigare än normalt i en stadsdel där det sällan händer nåt om vi jämför med centrala Göteborg. Ungdomar åkte runt på moped och kastade saker mot polisens efter en inledande händelse på Höstvädersgatan vi halv sju-tiden när en polispatrull (jag antar att det handlar om en polisbil) fick vad de kallar smällare kastade mot sig.  Nåt regelrätt upplopp har jag dock svårt att se i den rapportering som finns.

Den här typen av situationer brukar uppstå när ungdomar under en tid känt sig påpassade, provocerade och hårdkontrollerade. Det är säkert så också denna gång. Samtidigt är det inte underligt om polisen har lite extra mycket fokus på Biskopsgården. Stadsdelen har ju varit den oroligaste i Göteborg fram till och med förra året och just nu pågår rättegången om dubbelmordet på Vår Krog & bar på Vårväderstorget. I år är det dock helt annorlunda, flest skjutningar har det under detta år varit i Frölunda och Tynnered.

På midsommarafton var det dock en skottlossning i Biskopsgården, närmare bestämt på Sommarvärdersgatan. En ensam kom då in i en lägenhet och sköt, dock utan att någon i lägenheten blev skada. Sannolikt har det också skjutits utifrån mot lägenheten. En 16-åring och en 24-åring har anhållits som misstänkta för skjutningen.16-åringen misstänks för försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord och 24-åringen misstänks för försök till mord. I det aktuella bostadsområdet bor en person med känd koppling till grova brott och i närheten ägde en skottlossning rum i september 2013.

Den ökade polisnärvaron på grund av skottlossningen på midsommarfafton är väl sannolikt den utlösande orsaken när det gäller ungdomars angrepp på polisen igår (midsommardagen) kväll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements