Försvunnen ”fiskare” visade sig vara försvunnen storkaptalist

Det rapporterades i media i måndags om en drivande båt norr om Åstol. Båten var tom men med fiskeutrustning på och fisklinor hängande från båten. Sjöräddningen larmades och de sökte efter någon som ramlat överbord i det område båten beräknades ha drivit från, dvs väster om Marstrand. Ingen person hittades och räddningsaktionen avslutades till slut. Den som eftersöktes hade uppenbarligen varit ute och fiskat, men var knappast någon fiskare utan fritidsfiskare.

Nu har det offentliggjorts vem det handlar om. En man som två gånger i sitt liva byggt upp stora företagsimperier. Först Consafe kring oljefälten i Nordsjön och varven i Göteborg, sen JCE-gruppen kring både liknande och andra typer av verksamhet. Företagsgruppen ägs idag av hans barn, Hampus Ericsson och Fabienne Gustafsson. Företaget leda av Hampus Ericsson.

Christer Ericsson var vid försvinnandet ingen ung man och det är väl sannolikt att han drabbats av något som gjort att han fallit överbord. Väl i vattnet har chanserna att klara sig förstås varit väldigt små. Polisen misstänker inget brott, men söker efter kroppen i vatten mellan Marstrand och Tjörn, bl.a. kring Dyrön och Åstol.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements