Mathias Bred har noll koll på Biskopsgården

Visst byggdes det tillfälliga bostäder i Biskopsgården. Visst fanns de kvar längre än vad som tänkt. Men de är numera rivna och i Biskopsgården finns idag inga tillfälliga bostäder som blivit permanenta. De tillfälliga bostäderna som byggdes på Solvädersgatan i Norra Biskopsgården har rivits och ersatts med andra byggnader. Husen saknade ordentlig isolering samt var uselt byggda och utrustade. De byggdes 1954 och revs 1995. Idag är det parhus och radhus på området.

Några höghus så vitt jag hört byggdes aldrig som tillfälliga bostäder. Jag har inte heller lyckats hitta några sådan uppgifter och jag har aldrig hört nåt sånt av min släktingar som bodde därute på den tiden herr Breds föräldrar bodde där. Mathias Bred som skriver ledarkrönikor i GP har nog fel, minns fel eller har informerats fel av sina föräldrar. Eller så handlar det om alltihop tillsammans. Oavsett vilket har han sannolikt ingen koll. Eller så vet han nåt som ingen annan vet och som inte finns att ta reda på. Men det är väl knappast troligt.

Han har dessutom ingen riktig koll på beslutet om modulbostäder. Det gäller inte de tillfälliga flyktingbostäderna. Skälet till avslaget är framförallt att bristen på bostäder för studenter inte är av tillfällig art. Det resonemanget gäller inte tillfälliga bostäder för flyktingar.

Men har rätt om en sak. Det är bättre att bygga permanent än tillfälligt. Både för studenter och flyktingar. För alla bostadslösa. För alla.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements