Medicinsk marijuana minskar antalet drogrelaterade dödsfall

En studie som publicerats i Health Affairs visar att äldre personer med tillgång till medicinsk marijuanan använder färre receptbelagda mediciner. Det har enligt studien visat sig läkare skrivit ut färre recept på mediciner mot smärta, depression, ångest, illamående, psykos, konvulsioner och sömnproblem. När det gäller smärtstillande medel minskade utskrivningarna med 11 %. Undersökningen gäller dock bara äldre så inget säkert kan sägas om effekten på befolkningen i sin helhet.

W. David Bradford, professor vid University of Georgia, säger enligt Reuters att resultaten visar att marijuana kan fungera för att få patienter att välja bort opioider. Reuters hänvisar också till en tidigare studie som visat att dödsfallen i överdos från opioider var 25 procent lägre i stater där medicinsk marijuana var laglig.

I Sverige har vi mycket höga dödstal av opioider och opiater i förhållande till antalet brukare. Sverige har också en av världen hårdaste lagstiftningar när det gäller narkotika vilket gör det omöjligt för folk att använda cannabis istället för starka smärtstillande opioider. Dessutom påstås det att folk dör på grund av cannabisbruk, vilket som alla egentligen vet är dumheter. En mycket stor del av den så kallade ökningen när det gäller narkotikarelaterade dödsfall är de påstådda dödsfallen på grund av cannabis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements