18 års fängelse för mord på helt oskyldig

Koranläraren Omar Ali mördades vid Sjumilaskolan på väg till en fotbollsträning. Sannolikt mördades han på grund av att mördarna tog fel på person. Mördarna var sannolikt betalda av andra intressen för att döda en viss person. Med andra intressen menas i detta fall personer med koppling till Vårvädersligan, det kriminella nätverket i södra Biskopsgården. Ingen av de två dömda mördarna är från Biskopsgården eller har någon koppling dit.

Domstolen dömde de två männen som befanns skyldiga till 18 års fängelse. Domstolen menar att de två utan tvekan kan kopplas till mordet, mordplatsen, mordvapen och den moped som användes för att fly från platsen genom DNA-spår och omfattande teknisk bevisning av annat slag. Försvarsadvokaterna är av annan mening och funderar på att överklaga domen. Så kommer det säkert att bli.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements