Midsommarskjutning och upplopp hänger ihop

På midsommarafton sköt ett par maskerade gärningsmän mot en lägenhetsdörr, i en trappuppgång och på en parkerad bil på Sommarvädersgatan i Biskopsgården. Det handlade om ett mordförsök på en person med kopplingar till Friskvädersnätverket. Två män är misstänkta för mordförsöket, bland annat en 32-årig man (som inte tillhörde de personer som greps omedelbart).

En av de gripna för mordförsöket är numera också misstänkt för att ha deltagit, anstiftat och anfört ett våldsamt upplopp på midsommardagen. Förutom 32-åringen är också en 30-åring och en 19-åring misstänkta för att ha deltagit i upploppet. De två senare identifierades på filmbilder polisen tagit medan 32-åringen identifierades av poliser på plats. Han ska från en moped ha gett instruktioner och uppmaningar till gruppen av unga män som kastade saker och sköt raketer mot polisen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements