Skjutningen i München liknar skjutningar i USA

Enligt polisen i München så finns det inget som tyder på att skjutningen som dödade 9 personer i ett köpcentrum har några islamistiska kopplingar. En gärningsman har hittats död. Han tros ha tagit sitt liv direkt efter att ha skjutit på köpcentrat Olympia Einkaufszentrum och hittade en kilometer därifrån. Det är en 18-årig man med tysk-iransk bakgrund.

Antalet dödade kan stiga då det finns 16 skadade varav två svårt skadade på olika sjukhus. Enligt polisen finns det inget i nuläget som tyder på att det fanns fler gärningsmän än den döde 18-åringen.

Om det är så att skjutningen saknar all form av islamistisk koppling, vilket den verkar göra, så liknar den mer de skjutningar som är vanliga USA. Ung man med problem bestämmer sig för att ta livet av människor innan han tar sitt eget liv. Psykiska och social problem brukar ligga bakom. Upplevda orättvisor är ofta en utlösande orsak.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Sebbe Persson

  Det som kan noteras är att händelser sker på 5-årsdagen av Breivik-dåden och att offren verkar ha varit i samma åldersgrupp som offren på Utöya. Samband eller inte men enligt pressuppgifter verkar utredarna i alla fall titta i denna riktning.

  • I vilket fall som helst kan det inte ha en koppling till islamister som IS eller Al-Qaida. Iranier är sällan sunni och antalet shiaterrorister är nästan lika med noll.

   • Sebbe Persson

    Nej, en islamisthypotes verkar här falla på sin egen orimlighet.

 • Du får nog läsa på lite. Killen i München var iranier, dvs möjligtvis shiamuslim. Jihadister/islamister med sympatier för IS, Al-Qaida eller nån liknande organisationer är sunnimuslimer och deras vanligaste offer är shiamuslimer eller andra sunnimuslimer..