Håkan Boströms löjliga påhopp på tidningen Expo

Håkan Boström skriver ledare i Göteborgs-Posten (GP). De hör till de uslaste ledarna som tidningen publicerar då de ofta är innehållslösa även om Håkan Boström gärna tycker ill om allt som eventuellt andas lite solidaritet, humanism, gemenskap, sammahållning, dvs sådant som är vänster.

Den senaste är en ledare om tidskriften Expo, Sveriges främsta avslöjare av högerextremism, fascism och rasism. En tidning som av naturliga skäl är vänster då det alltid varit vänstern som tagit kampen mot rasism och fascism. Övriga politisk inriktningar i Sverige är antingen antirasister, men bara i ordet, nåt aktivt mot rasism och fascism gör de aldrig. Eller så är de passiva eller aktiva understödjare till rasisterna och deras rasism. GP:s ledarsida var förr det förstnämnda men är numera det sistnämnda.

Den ledare som Boström skrivit om Expo är dock ingen ledare som stöder rasismen på något sätt. Däremot är det en gnällig litania (klagolåt) då Expo ju är vänster och allt som är vänster måste i Håkan Boströms vara dåligt. Det känns faktisk som om Boström egentligen aldrig läst Expo. Han har bara upptäckt att Alex Bengtsson som arbetar på tidningen har vänsteråsikter. Jag som läst Expo sen den startades upplever nog att den är mindre vänster idag än vad den var förr. De jag känt på Expo har i alla tider varit vänster.

Om tidskriften Expo inte varit vänster hade den inte funnits. Det är vänstern som arbetar mot rasism på all plan, nästan inga andra. Så det är tur att Expo är lite vänster.

Sen har Håkan Boström nån konstig uppfattning om att människor med vänsteråsikter inte kan vara oberoende experter på en fråga. I hans värld är nämligen alla oberoende experter borgerliga, de kan vara experter till nyliberala ekonomer, konservativa politiska experter osv. I de fallen verkar Boström inte se nåt hinder för att de har en politisk agenda och kan vara aktivister för privatisering men ändå vara experter. Det är klart att Ulf Bjereld kan vara expert på valfrågor, politisk taktik eller nåt annat trots att han är socialdemokrat. Därför kan också Expo som tidskrift och dess anställda (som i några fall inte alls är vänster) vara experter inom sitt område. Ett en politisk uppfattning skulle gör en person okvalificerad som expert inom alla områden som Boström verkar tycka är naturligtvis bara dumheter.

Håkan Boströms påhopp på Expo i en ledare känns löjligt. Dessutom är det ju egentligen ingen ledare utan kunde kanske platsat som en krönika. Trots att det hela är lite väl gnälligt.

Utan vänstern ingen antirasism och inte heller någon antifascism.

Utan vänstern inget Expo. Håkan Boström är gnällig och löjlig. Utan Boström en bättre GP. Och Expo är mindre vänster idag än den en gång var. Det gör inget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements