Nazister angrep Pride-marsch och Soldiers of Odin åkte på stryk

Soldiers of Odin är illa omtyckta. De åker på stryk eller blir bortkörda var de än visar sig. Nu blev en av dem pepparsprejad i Stockholm. Påstår han. Han påstår vidare att det var maskerade personer som gjorde det. Det finns ingen anledning att fästa någon större tillit vid vad han sagt om vad som hände, men SVD har redan slagit fast att det var AFA som angrep Soldiers of Odin. Det kan ha varit personer från AFA, men lika sannolikt är det att det är vem som helt. Ingen vet i nuläget och ingen kan med säkerhet påstå att det vara AFA. Att i det läget påstå något sådant är verkligen felriktat.

Men det är så borgerlig media gör. Att anklaga vänstern när vänstern inte har med saken att göra. Att anklaga vänstern för allt mellan himmel och jord, Även när det bevisligen är högerextremister som är problemet.

När nazister angriper Pride-marschen i Stockholm (inte våldsamt denna gång, men ändå) och blir bortkörda skriver Expressen att det stora hotet mot Pride är vänstern. Detta skrivs av en person, Josephine Freje, med så stort folk- och demokratiförakt att hon inte längre vill delta i Pride då alla människor sympatiserar med saken. Det som alla omfattar är inte värt nånting skriver hon. Vilket obegriplig inställning, men nästa steg för henne är väl att bli nazist. Det är ju en verklig minoritetsuppfattning och det finns knappast nån risk att en majoritet skulle bli nazister så det skulle vara passande för en person med Frejes inställning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. 9:20 Polisen uppger att den som gripits som misstänkt i samband med Soldiers of Odin-bråket ska vara medlem i AFA. Att det verkligen rör sig om en medlem i AFA är dock inte säkert ändå.

Advertisements

3 Replies to “Nazister angrep Pride-marsch och Soldiers of Odin åkte på stryk”

  1. Vänta här nu, du skrev ju i veckan att det var en demokratisk rättighet att protestera mot möten och demonstrationer. Nu tycks du ogilla att detta skett.

    /*rasistpropaganda borttaget*/ #AS

    1. Jag har inte ifrågasatt rasisternas rätt att protestera mot Pride. Vilket du mycket väl kan läsa dig till. Men jag kan ju ogilla det ändå.

  2. ”… det finns knappast nån risk att en majoritet skulle bli nazister …”

    Nazister, i vårt land, har varit, är och kommer att förbli en ytterst marginell grupp, vars förmåga knappast överstiger patetiska aktioner som denna eller att slåss med knogjärn och liknande tillhyggen vid en del demonstrationssituationer. Mer än så förmår de inte. Som kraft i samhället är de ganska ointressanta.Händelser, som dessa, får oproportionerligt stort utrymme i massmedia trots att det egentligen inte är annat än en sorts pseudohändelser.

    De krafter, som driver på för intolerans och rasistiska tänkesätt, finns mitt ibland oss på ett helt annat sätt och representeras i det politiska rummet av landets tredje största parti – tre gånger större än vänsterpartiet. För samhället är dessa krafter oändligt mycket farligare än ett gäng ganska intelligensbefriade nazister, som inte sällan förätit sig på anabola steroider.

Kommentarer inaktiverade.