Dömd för misshandel nu gripen med bensinbomber

2005 dömdes den idag 41-årige mannen för olaga hot, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Sommaren 2006 dömdes han till tre månader i fängelse vid Eskilstuna tingsrätt efter att ha misshandlat invandrare vid badplatsen i Vilsta utanför Eskilstuna. 41-åringen och hans kamrat ville rensa samhälle från vad de kallade ”turkar och terrorister”. Tingsrätten ansåg att brotten hade tydliga rasistiska motiv och domen fastställdes i hovrätten samma år.

Tidigt på morgonen för två dagar sen, måndag, greps mannen i sin bil vid en rutinkontroll riktad mot grov brottslighet. Han hade flera bensinbomber, också kallade molotovcocktails, i bilen och är nu misstänkt för förbedelse till grov mordbrand Dessutom ska polisen ha hittat knallskott och rökbomber. Efter gripandet genomförde polisen också en husrannsakan hemma hos mannen.

Enligt uppgift sympatiserar mannen fortfarande med högerextrema organisationer. Kort sagt är han högerextremist.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements