Dömd företagare är underhållsansvarig för Södertäljebron

2012 misstänktes en företagare för att ha lurat Stockholms stad på mångmiljonbelopp i samband med renovering av Söderledstunneln. Två år senare, i augusti 2014, dömdes personen till fängelse och näringsförbud.

Samtidigt som rättegången pågick förhandlade Trafikverket om kontrakt gällande underhållet av motorvägsbron i Södertälje. Ett av de företag som var intresserade av att få jobbet var E-Schakt Entreprenad AB. Den för bedrägeri år 2014 dömde företagaren som alltså också har näringsförbud är delägare i det företaget. De fick underhållskontraktet. Kontraktet skrevs innan företagaren var dömd så hänsyn till det kunde förstås inte tas. Han kunde ju blivit frikänd. Men en bra upphandlare hade självklart skrivit in ett villkor i avtalet att det bara skulle gälla förutsatt att mannen blev frikänd.

Södertäljebron är sedan en påkörning natten till midsommarafton allvarligt skadad. Så allvarligt skadad att bron varit avstängd sen dess. Reparationsarbeten har pågått hela tiden men det har senare upptäckts att de varit undermåligt gjorda. Detta har enligt Trafikverket inget med E-Schakt Entreprenad att göra utan handlar om en annan underleverantör som nu bytts ut.

Namnet på den dömde mannen är inte känt för mig. Bolaget E-Schakt Entreprenad AB ägs av E-Holding AB som är en koncern md 120 anställda. I E-Holding AB är Kjell Åke Robsahm styrelseledamot med Eva Hertzberg som suppleant. I styrelsen för E-Schakt Entreprenad AB sitter förutom Kjell Åke Robsahm också Ann Liverud Kalbhenn och Claes Oscar Anders Uhnér. Kjell Åke Robsahm förekommer i databasen över personer för dömda brott, Lexbase.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements