Rasism kan var ett annat skäl till sprängningen i Biskopsgården

Den gängse teorin om anledningen till bomben mot Ahmed Warsames familj och släktingar är att det handlar om någon typ av hämnd på grund av hans inblandning i morden på Vårväderstorget.

Ahmed Warsame har dömts till livstids fängelse för morden, hävdar att han är oskyldigt dömd och har överklagat tingsrättsdomen till hovrätten, Han sitter inlåst och var alltså inte måltavla för bomben.

Det är mycket ovanligt att helt oskyldiga människor är måltavlor för kriminella gängs hämndaktioner. Att vanligt folk råkar hamna i vägen är inte lika ovanligt. Så var säkert fallet med den lilla flickan som dödades av bilbomben som exploderade i Torslanda. Så var det med det stora antal oskyldiga som drabbades vid skjutningen på Vår Krog & Bar. Trots detta kan det faktiskt vara så att det handlar om hämnd ändå, men det känns lite osannolikt.

Ett annat motiv kan vara rasism. Högerextremister och rasister i Sverige är mycket våldsamma och har mördat omkring 25 personer de senaste 30 åren. Vi har vid flera tillfällen också sett att de kan ha tillgång till sprängämnen och tunga vapen av olika slag.

Högerextremister har dessutom mycket liten respekt för människoliv och människors lika värde och kan säkert med sin förvrängda logik anse att Warsames släktingar också bär ansvar för morden på Vårväderstorget. Rasism är en fullt tänkbar motivbild för bombdådet på Dimvädersgatan även om det inte känns som det mest sannolika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • ”Högerextrema har dödat 25 de senaste 30 åren” Det är ju ingenting i jämförelse vad dessa iq-befriade pissluffare har mäktat med under samma tid (det vill säga, ”gängkrig” i diverse förorter i vårt avlånga land). Kan ju lika gärna börja skylla på MC-gängen som stått för ca 15 dödsfall under samma tidsram i såna fall.

    /*Borttaget, off topic*/ #AS

    • Om vi bara räknar Sverige står gangsters för fler mord än högerextremister. De senaste 10 åren för omkring 10% av all mord i Sverige vilket skulle 6-10 mord per år. Om vi räknar de alla de nordiska länderna ihop blir dock skillnaden mindre. Högerextrema har då mördat över 100 personer de senaste 10 åren vilket då är lite färre än vad som dödats i mord relaterade till kriminella gäng.