Teodorescu tycker antisemiter ska få vara med på Bokmässan

Alice Teodorescu i GP vill att antisemiter ska tillåtas vara med på Svenska Mässan. Nya Tider som inte längre får ställa ut är nämligen det. Tydliga antisemiter. Som Jonathan Leman skriver på SKMA:s blogg:

Veckotidningen bildades 2012 sedan interna konflikter i Nationaldemokraterna lett till att Vavra Suk fick lämna partiet och sin roll som chefredaktör för partiets tidning Nationell Idag. Suk fick med sig flera av tidningens medarbetare från Nationell Idag, däribland Sanna Hill som även skrivit för nazistiska Svenska motståndsrörelsen, en organisation Nya Tider framställer i positiv dager.

Nya Tider har bland annat tagit förintelseförnekaren Richard Williamson i försvar och hyllat honom som ”frispråkig” och ”rebellisk”. En i raden av skribenter med antisemitisk koppling är Gunnel Wahlström, känd för sitt brinnande försvar av judehataren och förintelseförnekaren Ahmed Rami i början av 90-talet. Enligt Wahlström var Rami, mannen bakom Radio Islam, ”en mycket intressant, intellektuell och mycket vänlig person” som ”kan svara på alla frågor”. När Wahlström intervjuades av Judisk Krönika 1992 rekommenderade hon Ramis litteratur, lyfte fram förintelseförnekaren Robert Faurisson och ifrågasatte själv Förintelsen.

I Nya Tider håller Wahlström den traditionen vid liv men istället för Rami är det den franske antisemiten Dieudonné som försvaras som ”en stackars satiriker” som ”inte hör till medieeliten”. Wahlström lyfter också fram den estnisk-svenske förintelseförnekaren Jüri Lina, som även han har medverkat som skribent i Nya Tider. Hans antisemitiska litteratur marknadsförs återkommande i tidningen.

Nya Tider präglas av en hårdvinklad Kreml-vänlig rapportering parad med konspirationsteorier, inte sällan antisemitiska. Ett illustrativt exempel är återgivningen av en nyhet från RT (tidigare Russia Today) om ett läckt telefonsamtal mellan de ukrainska politikerna Nestor Shufrych och Julia Tymosjenko i samband med den ryska annekteringen av Krim. Shufrych återger ett samtal där någon för honom beskrivit ryssarna som utstötta. Nya Tider (17/2014) förfalskar citatet så att ryssarna istället pekas ut som ”gojer” (dvs icke-judar), en term som ofta används i antisemitisk propaganda för att framställa judar som fientliga mot icke-judar.

I Nya Tider (17/2014) förfalskas citatet så att ryssarna istället pekas ut som ”gojer”, en term som ofta används i antisemitisk propaganda för att framställa judar som fientliga mot icke-judar

Underförstått är att de ukrainska politikerna är judar eller kontrollerade av judar och Tymosjenkos utbrott om att skjuta ryssar förvandlas till en ”judisk” lust att mörda ”gojer”, dvs icke-judar. I verkligheten är ordet som används ryskans ”izgoi” som betyder utstött ur samhället. Det står klart och tydligt ”outcasts” i textningen till det videoklipp från RT som Nya Tider bygger sin nyhet på. ”He asked: ’What should we do now with the 8 million Russians that stayed in Ukraine? They are outcasts!’” Trots det skriver Nya Tider: “Han frågade, vad ska vi göra med alla det åtta miljoner ryssar som stannat i Ukraina? De är ju gojer [nedsättande om icke-judar]”.

Nya Tider åtnjuter en tilltagande popularitet och legitimitet bland sverigedemokrater. Den SD närstående sajten Avpixlat gör sedan länge reklam för Nya Tider och högt uppsatta Sverigedemokrater som Kent Ekeroth delar material från tidningens webbsida och har medverkat i ett studiosamtal i Nya Tiders webb-tv.

Vid den uppmärksammade ”Folkets demonstration” i Stockholm (30/1) som arrangerades av en SD-politiker från Enköping var tre av talarna skribenter i Nya Tider.

Alice Teodorescu vill att dessa klart uttalade antisemiter ska få vara med på bokmässan. Det verkar som om hon gör det medvetet, för inte kan hon väl vara så dåligt påläst att hon inte vet vad Nya Tider är för tidning.

Frågan är också vad Adam Cwejman (som själv också skriver många otroligt dumma och korkade saker) har att säga om att hans chef försvarar antisemiterna på Nya Tider. Han är ju jude eller av judisk härkomst. Blir inte Teodorescus försvar av antisemiter och antisemitism lite väl magstark för honom undrar en ju om han har nån ryggrad öht. Eller går all skit som GP:s ledarredaktion producerar att acceptera utan problem för Cwejman. Då kan vi snacka om människor utan moral och utan moralisk kompass. GP:s ledarredaktion är gärna antisemiter, bara de kan skriva lite skit om vänstern och sådana som protesterar mot rasism, antisemitism och nazism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements