GP:s lögnaktiga kampanj mot våld

Alla människor är mot våld. Alla människor är mot gängvåldet i Göteborg. Det är mycket lätt att få stöd för en kampanj mot våld. Men GP:s kampanj mot gängvåldet är lögnaktig. Det är en kampanj för GP, inte mot våld. En kampanj för attGP ska göra vinst på människors rädsla. För varför annars börja en kampanj mot våld när våldet i praktiken försvunnit.

Gängvåldet är mindre nu än det varit på 10 år. Efter en klimax år 2015 har gängvåldet i år minskat kraftigt. Flera av de personer som var ansvariga för att gängvåldet var omfattande 2006-2009 och 2013-2015 har dödats. Det gäller ledare i Backagänget som bröderna  och  och Argzon Maxharraj samt deras allierade  i Norra Biskopsgården (). De som tidigare krigade mot varandra i Bergsjön är numera döda, dömda eller har försvunnit från den brottsliga scenen. De flesta ledare och kända personer i  är dömda eller döda. På grund av detta har gängvåldet minskat kraftigt i år.

I det läget väljer GP att starta en kampanj mot våld. Det är hyckleri och det är lögnaktigt. GP försöker få det att framstå som att våldet ökat kraftigt i år, men det har det inte. Det har minskat kraftigt. GP vill mot slutet av året kunna säga att bedrivit en framgångsrik kampanj vilket de kan göra eftersom de vet att våldet minskat kraftigt. De enda de är ute efter är goodwill och att tjäna pengar på folks rädsla. De anser att det ger dem rätten att ljuga. Det är hyckleri, det är oseriöst, det är lögnaktigt.

Våldet måste inte stoppas. Det har redan stoppats. Det har varit två gängrelaterade mord i år. Bara ett av dem har med gängkonflikten i Biskopsgården att göra. Skottlossningarna är mycket färre än förra året och bara en av dem har med gängkonflikten i Biskopsgården att göra. De flesta har skett i Tynnered. Gängvåldet är på sin lägsta nivå på 10 år. 1 person har dött, ett oskyldigt barn. GP kallar det för blodbad vilket det naturligtvis inte är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “GP:s lögnaktiga kampanj mot våld”

 1. /*Personangrepp*/. jag har inte dina detaljkunskaper i ämnet. Men det är faktiskt ett problem sett utifrån gödselstans utsiktpunkt och från merparten av invånarna i de här områdena att våld tycks vara ett legitimt sätt att demonstrera sitt missnöje. Att ge sig på ambulanspersonal är symptom på ett samhälle som inte längre fungerar oavsett vilka prenumerationshöjande kampanjer än GP kör. De moralregler du får dig intutat före tonåren ändras nästan aldrig så det ser illa utför de här områdena även om om det blir en paus i skjutandet på grund av att kanonmaten tillfälligt är slut. Mina tre äldsta barn är är födda i ett av de här områdena. Regel ett som vi lärt dem i livet är: ” Skyll aldrig, aldrig på någon annan – du är själv ansvarig för ditt liv – i livet ingår också att där finns en uppsjö av skitskallar som vill fördärva för dig. Skyll aldrig, aldrig på dem ”. De här människorna som lever galna har uppfostrats till det motsatta – alltid någons annans fel – ge dig på honom. Skaffar du dig barn är du faktiskt ansvarig för att uppfostra dem. Under åren i Hammarkullen räckte en arbetarlön och många barn inte till att uppnå socialbidragsstandard. Gick bra ändå. I Litauen tjänar dagispersonal 3000 kr i månaden och högre kostnadsläge än i Sverige.. Deras barn bränner inga bilar. Skyll inte på fattigdom eller bidragsberoende. Titta på värdegrunden istället .

  1. Personliga erfarenheter kan aldrig ligga till grund för generella beskrivningar av verkligheten. Därför är din berättelse intressant men kan inte ligag till grund för en genrell berättelse om ett problem.

   Jag skriver på en blogg och kan inte ta med all aspekter på ett problem i varje inlägg. Brottslighet har en mängd olika orsaker. De viktigaste är (utan inbördes ordning):

   1. Att personen är man
   2. Att personen är ung
   3. Personlighetsstörningar
   4. Dålig social kontroll (från föäldrar, grannar, skola, fritidsgårdar etc)
   5. Fattigdom
   6. Arbetslöshet
   7. Trångboddhet
   8. Missbruk
   9. Föräldrars missbruk

   När det gäller ansvar så har personen ett eget ansvar, föräldrarna har ett ansvar då de är just föräldrar och samhället har et ansvar för bostadssituation och sysselsättningssituation. Vi har all ett ansvar. Som skribent har jag små möjligheter att påverka allt förutom de punkter för vilka samhället och de som läser mig kan påverka, dvs punkterna 4-7. Därför är det de ämnena jag skriver om.

   90-95% av all ungdomar i ett förortsområde bränner inte bilar och begår inte brott. Oavsett vilken bakgrund de har.

   I Göteborg har det i år inte varit någon bilbrand öht (det har varit några kopplade till försäkringsbedrägerier och några kopplade till en konflikt mellan två familjer, men inga kopplade till stökiga ungdomar). I Hammarkullen har det aldrig förekommit att polisen (jo förresten, två gånger på 1990-talet) eller ambulanser angripits av ungdomar. Bilbränder skapade av ungdomar har enbart hänt vid ett eller två tillfällen för flera år sen.

   Min uppfattning som uppvuxen i miljonprogrammet och en bakgrund som småkriminell är att det var likadant bland småkriminella ungdomar på den tiden som idag. Men vi hade inte tillgång till skjutvapen. Vi slogs och höll på, men sköt inte varandra. Men det är också en personlig erfarenhet som jag inte kan generalisera utifrån.

   En jämförelse mellan Litauen och Sverige är helt meningslösa. Kostnaderna i Litauen är mycket mindre än i Sverige och förskolepersonalens man jobbar som byggnadsarbetare i Sverige eller Tyskland och tjänar bra mycket mer än vad en arbetslös familj i Gårdsten kan dra in. Enskilda exempel säger faktiskt ingenting om hur det är.

Kommentarer inaktiverade.