Polisen i Trollhättan provocerade fram oroligheter

Det har varit mycket oroligt med stenkastning och annat i Kronogården i Trollhättan. Det är tydligt att ungdomarna i området känner sig trakasserade av polisen. Så blir det ofta om polisen utan anledning stoppar ungdomar och bilar för kontroller. En specifik sådan händelse kan ha utlöst de oroligheter som varit i Kronogården. Med andra ord kan vi säga att slarvigt polisarbete där även oskyldiga ständigt övervakas och känner sig påpassade bara för att de bor i en viss stadsdel eller har ett visst ursprung har provocerat fram händelserna.

I det uppkomna läget med kravaller har Trollhättepolisen agerat mycket korrekt. De tar det lugnt, försöker säkra spår och bevis mot de som de tror är skyldiga. De låter bli hårda tag och de låter bli en massa oprovocerade och riktningslösa kontroller. Sådana åtgärder skulle bara öka oroligheterna och skapa mer kaos. De ökar dock närvaron av poliser som uppför sig ordentligt. Som finns där, men inte agerar riktningslöst och huvudlöst med meningslösa kontroller av kreti och pleti.

Så efter inledande slarvigt och dåligt polisarbete, sannolikt från en mindre grupp, kanske en enskild grupp av poliser agerar polisen i Trollhättan exemplariskt.  Nu är det polisledningen i staden som tagit över och de gör rätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements