Gängbråk i Stenungsund

Natten till idag utsattes ett flyktingboende i Stenungsund för ett angrepp. Angriparna var troligen ungdomar från ett annat flyktingboende. De sistnämnda greps en stund senare i Svenshögen där polisen stoppade det tåg de var på. Svenshögen är en liten ort norr om Stenungsund som förr i tiden hade ett sanatorium, ett stort sjukhus som från början var till för patienter med lungrelaterade sjukdomar.

Bråket har med all sannolikhet ingen koppling till ett tidigare bråk i Stenungsund i vilket ungdomar som polisen känner till sen tidigare var inblandade i ett bråk med påkar och andra tillhyggen. Eller kanske det hela ska se mer som misshandel då en grupp med maskerade ungdomar överföll några andra ungdomar och misshandlade dem. Det bråket resulterade i att flera personer hamnade på sjukhus med rejäla skador som dock inte var livshotande. Bland dem som hamnade på sjukhuset fanns två personer som ingrep för att avstyra bråket och misshandeln.

Att två grupper med småkriminella ungdomar råkar i slagsmål är nu inget nytt i Stenungsund. Sådant har pågått sen jag var ung på 1970-talet. Det hela liknar vilket som helst slagsmål det gäng jag tillhörde kunde varit inblandade i, men vi hade förstås aldrig några maskeringar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements