Åtal med gängkopplingar

Den 1 maj i år hittades en man skjuten på en gräsmatta i Svalebo. Mannen som hette Henrik Johansson avled senare på sjukhus. Ganska snabbt riktades misstankarna mot två bröder, Christopher ”Koffe” Sandblom och Christian ”Chrille” Sandblom. Dessutom greps ytterligare två personer, Alexander Milevski Aronsson och Linn Blomqvist. Inledningsvis var de fyra misstänkta för medhjälp till mord.

Endast två personer häktades. Kvinnan häktades aldrig. Christian ”Chrille” Sandblom begärdes häktad men blev det inte. Efter frisläppandet åkte han utomlands och har inte återvänt. Kvinnan har inte åtalats och detsamma gäller mannen i utlandet som dock enligt polisen fortfarande är intressant i ärendet även om misstankarna avskrivits. Vid häktningen rubricerades brottet som dråp.

Åtalet gäller bara de två personer som blev häktade, Alexander Milevski Aronsson (25 år) och Christopher ”Koffe” Sandblom (27 år) för medhjälp, skyddande av brottsling. Den förstnämnde åtalas för dråp alternativt synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död, alternativt grovt vållande till annans död. De andre åtalas för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Båda de åtalade förnekar brott.

Den mördade var en vän till Alexander Milevski Aronsson och det hela bär en stark prägel av fyllerelaterad olycka. Med skjutvapen blir olyckor lätt dödliga vilket är något som åklagaren menar är en försvårande omständighet:

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att den åtalade har visat prov på stor oaktsamhet då ”gärningen innefattat ett risktagande av allvarligt slag och då agerandet krävt särskild uppmärksamhet”. Att 25-åringen samtidigt var påverkad av alkohol och narkotika och avlossade skott i en lägenhet där andra också var påverkade av alkohol och narkotika gör agerandet än mer hänsynslöst, enligt åklagaren.

– Hanterar man vapen när man är påverkad och umgås med påverkade människor så måste man vara extra försiktig när man hanterar ett skarpladdat vapen. Det har man inte gjort, säger Carl Henrik Andersson.

Enligt uppgifter i GT ska även han ha kopplingar till gängmiljöerna i Göteborg.

Koffe Sandblom har ett förflutet i Red & White Crew, en supporterorganisation till Hells Angels och var fram till i våras medlem. Han ska enligt en del uppgifter ha lämnat i ”bad standing”, dvs i onåd. Han var en period också misstänkt för brott i samband med kidnappningen i Kobbegården och mordet i Sisjön men misstankarna avskrevs under utredningens gång. Även brodern ska ha varit medlem i eller haft kopplingar till Red & White Crew.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements