Bilbränder och upplopp som reaktion på gripanden

Bilbränder och upplopp sker ibland som en slags reaktion på polisen agerande. Polisen kanske har gjort ett insats där många oskyldiga gripits och skapat en situation där det är lätt för orosmakare att få med sig andra. I ett sådant fall så kan en nog säga att polisen delvis eller helt är ansvariga för att bråken uppstod.

I andra fall har polisen gjort helt legitima gripanden, utan övervåld och utan att gå en massa oskyldiga ungdomar. Även i en del sådana fall kan orosmakare försöka ställa till med upplopp och bränna bilar. Vi såg det i Backa och Biskopsgården i Göteborg för många år sen efter polisingripanden och vi såg det på midsommar i Biskopsgården. Nu tror polisen att det är vad som skett i Malmö den gångna helgen.

I fredags greps tre ledande kriminella i Malmö i en helt legitim aktion utan övervåld och utan att oskyldiga drabbades. Gripandet har kopplingar till omfattande brottsligheten inklusive bombdåd och anlagda bränder. Därför det går mycket väl att tänka sig att en del med kopplingar till de gripna anlagt bränder i bilar. Det är inte en orimlig tanke.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements