Flera mord i Helsingborg

På några dagar har fler mördade hittats i Helsingborg eller i närheten av den nordvästskånska staden. I söndags kväll sköts den 26-årige Robin Cortas ihjäl i på gården till ett hyreshus på Varbergsgatan i Högaborg. Helsingborg. Igår kväll hittades en brinnande kropp i ett dike i Bårslöv utanför Helsingborg.

Den i söndags kväll dödade mannen var i oktober förra året misstänkt för ett ha försökt mörda Malek Abdulahi Mohammed vid Rosengårdens köpcentrum i Helsingborg. Robin Cortas satt tillsammans med den betydligt äldre Sroud Mohammed Shakir häktad ett par månader men både släpptes därefter i brist på bevis. Det kunde inte föras i bevis att någon av dem skulle ha skjutit mot Malek Mohammed. De båda hade dock krutstänk på sina händer och knöts till platsen med vittnesuppgifter.

När Robin Cortas den gången greps av polisen fördes han till sjukhus. Samma kväll avlossades det skott utanför akuten. Dagen därpå uppstod en hotfull situation utanför akuten som polisen då kopplade samman med mordförsöket på Rosengårdens centrum.

Sroud Mohammed Shakir som satt häktad tillsammans med Cortas var en av de personer som figurerade som misstänkt i samband med det så kallade bakluckemordet år 2010 där Bahman Fattah och hans morbror Kamil Hama Saeed Hussain, båda från Arvika, mördades. Flera släktingar till Sroud Mohammed Shakir var också misstänkta i ärendet. Ingen åtalades och ingen är dömd för bakluckemorden utan alla misstänkta släpptes.

Den brinnande kroppen i Bårslöv har ännu inte identifierats och om det finns någon koppling till mordet på Cortas är oklart. Men att liket var brinnande för helt klart tankarna till bakluckemorden som polisen misstänkte hade kopplingar till Sroud Mohammed Shakir som den nu mördade Cortas var häktad tillsammans med.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS 11:01: Kroppen i Bårslöv verkar inte ha någon koppling till mordet i Högaborg. En 43-årig man ska vara anhållen som misstänkt för mordet på personen som hittades i Bårslöv.

Advertisements