Malmö – en man mördad och 3 skottskadade

Vid 19-tiden på söndagskvällen (förrgår) kallades polisen till Censorsgatan, Gullviksborg i södra Malmö. Fyra män skadades i en skottlossning och en av männen har därefter dött på sjukhuset. De fyra männen som besköts befann sig i en äldre Toyota och jagades av ett antal personer på EU-mopeder. Toyotan träffades av ett 20-tal skott. Detta enligt de flesta vittnen. Det finns dock också vittnen som hävdar att skott också avlossades från en bil, en Audi.

Skott från skottlossningen träffade också omkringliggande lägenheter och kunde om oturen varit framme träffat barn och andra oskyldiga.

Toyotan var inte stulen men kördes inte av ägaren. Mannen som satt vid ratten var i 20-årsåldern och den primär måltavlan enligt Aftonbladet som också hävdar att det hela var en hämnd för ett mord på Eriksfältsgatan i mars då en person sköts ihjäl. Den 20-årige mannen ska tidigare också vara dömd för bl.a rån och narkotikabrott.

Den som mördades på Eriksfältsgatan var Abdullah Khalifah eller Abdullah Khalifeh (stavningen lite oklar). När han mördades var han 22 år gammal. Han hade enligt uppgift vänner i M-falangen men det är lite oklart om mordet har någon som helst koppling till just det.

I södra Malmö hördes också en explosion en stund innan skottlossningen. Den tyck ha skett omkring en kilometer från platsen där männen sköts. Om det finns ett samband mellan de två händelserna är dock okänt och oklart.

Den 12 april i år mördades också en man på Censorsgatan. Han sköts med flera skott.  Det är oklart om detta mord har något samband med den timade händelsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements